Sensai translucent loose powder

I ett tidigare inlägg som handlade om foundation så nämnde jag mitt fantastiska  löspuder från Sensai. Därför måste jag ju såklart berätta lite mer om detta! 🙂 För att sminket ska hålla hela dagen måste man nästan använda sig av någon form av puder och helst ett i lös form och gärna transparant. Visst kan man använda kompaktpuder i olika färgtoner men det kan lätt bli kaka på kaka. Det skulle jag isåfall använda på dagar då jag kör en lättare make up utan foundation.

Använder du ett färgat puder ovanpå din make up är risken stor att du får en helt annan färgton än du först tänkt samt att du kan inte bygga på särskilt mycket på fetare partier.

Detta puder från Sensai påstås vara ofärgat men det är ganska vitt i burken och lägger du på lite för mycket blir make upen ljusare. Jag ser det ändå som positivt då det ljusar upp lite som en higtlighter och man får en healthy glow.

Pudret är dessutom så finkorningt att det behövs yttterst lite för att få effekt. Det lämnar huden silkeslen och håller den matt länge. Det bästa är att om man vill bättra på så byggs det på på ett snyggt sätt och det ser aldrig någonsin kakigt ut.

Sensai translucent loose powder

Burken är lite i dyraste laget men den håller så pass länge och resultatet gör att den blir värd pengarna och den går att hitta till ett lite billigare pris t.ex. här. Jag testade bla . Kicks egna löspuder som bara kostade 149:- för en liten burk men allvarligt talat så var det jättesvårt att ens på pudret att fastna på huden och det hade en väldigt intensiv vit ton som inte gick hem hos mig alls. Jag har tidigare även testat bl.a. Max Factors loose powder som är lite billigare än Sensai men jag tycker att det är något rosafärgat och håller inte huden matt riktigt lika länge.

Har ni något puder som ni själva är nöjda med?

Detta är ett icke-sponsrat inlägg och en fristående recension av FrökenFina

Om du gillar FrökenFina gå gärna in och följ mig på Facebook och Instagram

Shoppa skönhet på rea

Lämna en kommentar

tre × 1 =