Recension: Lernberger Stafsing schampo, balsam och inpackning

Ååh, Im in heaven! Eller ja, hårproduktshimlen då. Jag har varit så sugen på att testa dessa så länge. Jag har tittat och drömt och läst och jag finner ABSOLUT INGENTING negativt med denna svenskproducerade serie av schampo, balsam och treatments.

Så, vad köpte jag då? Jag köpte Lernberger Stafsing schampo och balsam för färgat hår och deras intensiva inpackning Hair masque recond and restore.

Väl landade i mitt badrum fick dem även stå en dag eller två, ni vet den där känslan när något är så fint så man bara vill spara det? Lite tokigt, jag vet.

Detta resulterade tokigheter till trots i något bra! Väl i duschen så snålades det RÄTT REJÄLT till skillnad från mitt annars ganska frikostiga användande av speciellt balsam ( faktiskt inte helt obefogat när man har långt hår och vill ha det längre, men ändå)

Jag tog så lite som det bara gick (knappt en enkrona) och faktiskt så blev håret väldigt rent, inte nedtyngt alls och jätteglansigt.

Alla deras produkter är :

    • Fria från parabener och sulfater
    • Berikade med naturliga oljor
  • Har märkets egna LS superkomplex

Vad är LS superkomplex?

LS superkomplex ska vara energigivande och vitaliserande, antibakteriellt, stimulerande för hårbotten, avgiftande, anti-ageing, skyddande, fuktgivande och mjukgörande samt att det ger håret en jämt och fin struktur och sluter hårfibrerna för att ge det glans!

 

Innehåller UV-skydd

Schampot och balsamet för färgat hår innehåller även UV-skydd samt grapeseedextract som vi vet är välkänt för sina färgbevarande egenskaper för bästa och och längsta hållbarhet. OM du bevarar färgen från början så slipper du gå och färga dina längder igen och igen vilket endast kommer resultera i att håret blir mättat med färg och ser matt ut.

Produkterna har en diskret lyxig doft som känns väldigt fräsch. Doftnoter är enkla och eleganta Bergamott, äpple, päron och vanilj. Päron är det som framkommer mest.

Schampot lika återfuktande som ett balsam

Schampot löddrade inte särskilt mycket vilket är bra. Vanliga schampon som löddrar är egentligen inte på något sätt bättre. Det som gör håret rent eller ger näring har inget med det att göra. De ingredienser som skapar lödder är onödiga tillsatser som mest verkar uttorkande. Håret blev jätterent och fint och schampot var dessutom väldigt drygt. Redan här kändes håret lenare som om man redan haft i balsam och detta har jag aldrig varit med om.

Efteråt använde jag inpackningen som ska sitta i fem minuter i handdukstorkat hår vilket är ett plus när man har bråttom. Förutom Olaplexinpackningen så var det nog flera år sedan jag ens gick ur duschen för en inpackning som man alltid gjorde förr.

Inpackning

Den här Inpackningen innehåller vårdande broccoliolja, lingonfröolja, rapsolja samt sheasmör och hyaluronsyra. Den doftar först lite söt som kola och sedan lite nötigt tycker jag.

Doftnoterna är: Neroli, mandarin, persika, orkidé,ros, körsbär, mandel, jasmin, tonkaböna, vanilj, sandelträ och musk.

Dock så var inpackningen inte lika bra som schampot och balsamet och inte lika bra som andra inpackningar jag har testat. Den kunde gjort håret lite lenare.

Efteråt la jag i balsamet och det redde ut håret helt och hållet. Tiptop!

Schampot och balsamet kommer i förpackningar om 250 respektive 200 ml och kostar 189:- resp 199:- på apomera.se

Inpackningen ligger på ca 259:- å du hittar den här.

Puss!

Shoppa skönhet på rea

Lämna en kommentar

13 + nio =