Original and Mineral Detangler

Original Mineral (O&M) är ett nytt hårvårdsmärke från Australien och också märket som min nya frisör arbetar med det vad gäller allt från färg, shampo, behandlingar m.m.

Namnet kommer av att detta märke (precis som Kevin Murphy som jag tidigare skrivit om) har en intention att använda sig av så mycket naturliga ingredienser som möjligt för att återskapa ett naturligt friskt hår.

När man går från vanliga schampo/balsam som använder sig av uttorkande sulfater i schampot och nedtyngande silikoner i balsam och inpackning till att använda mer naturliga produkter kan det vara svårt i början då hårstrået innanför alla lager egentligen är riktigt uttorkat. Man tror då ofta att produkten inte är bra och går tillbaka till det gamla.

Det funkar nämligen så att sulfaterna torkar ut hårstrået och silkonerna tillför ingen näring men lägger sig som en skyddande hinna och skapar en jättefin dock falsk glans. Så hamnar man i en ond cirkel och måste tillslut klippa sig.

Men har man tålamod med denna process och låter de naturliga ämnena läka håret så får man i längden ett starkare och friskare hår.

Original & Mineral baserar sina produkter på naturliga oljor och mineraler Australien. Deras hårfärger ingår i Color clean technology vilket innebär att ju mindre kemikalier desto mer hållbar färg. De utesluter helt Ammoniak, PPD och Resorcinol vilket kan vara tryggt att veta. Även att alla produkter är färgbevarande.

Här har jag testat deras balsamspray Know Knott.

Know Knott ska underlätta utredningen av ett trassligt hår samt verka återfuktande och glansgivande med hjälp av arganolja och macadamia nut oil. Sprayen doftar fantastiskt och påminner lite om persika.

För mig som har många men fina hårstrån så behövs ytterst lite för att inte håret ska bli nedtyngt men med rätt applicering får håret en jättefin glans och trorrhet och frissighet försvinner spårlöst. Flaskan kommer i olika storlekar och på bilden här ser ni den allra minsta. Perfekt resestorlek! Priset är överkomligt och den här lilla flaskan ligger på ca 79:- hos frisöråterförsäljare.

Shoppa skönhet på rea

Lämna en kommentar

14 − 3 =