Kevin Murphy Angel Wash

Just nu har jag fått upp ögonen för Hårvårdsmärket Kevin Murphy från Australien. Grundtanken bakom hans produkter är att de ska fungera för håret på samma sätt som hudvård gör för huden. Märket strävar också efter att alla ingredienser ska vara så naturliga som möjligt, ekologiska och att all paketering ska vara återvinningsbar och biologiskt nedbrytbar. Tummen upp för det!

Det finns en hel del produkter att välja på men de som jag fastnat för är Angel-serien med Angel Wash, Angel Rinse och Angel Mask samt Body Mass, ett treatment som verkar på håret på samma sätt som fransnäring på ögonfransarna. Den förlänger hårstråets livsfas samt stimulerar till ytterligare hårväxt.

Angel Wash Schampo som på bild nedan är menat för färgat eller skadat och fint hår. Det bevarar färgen, återuppbygger stråna, ger håret ny volym, skyddar mot fria radikaler och UV-strålar. Det är även fritt från uschliga sulfater och parabener, vilka kan påverka hormonbalansen i kroppen negativt. Angel wash har också ett PH-värde på 6.3- 7.0. Angel Rinse 4.5-5.5. Ett något surt PH-värde är viktigt för att inte svamp och mjäll ska få fäste i hårbotten och det vill ju ingen ha!

 • Här nedan följer en lista på alla awesome ingredienser som Angel Wash schampo innehåller:
 • Olja från grapefruktskal – lugnande och rengörande, löser upp oljan i hårbotten
 • Hydroliserat havreprotein- ger volym
 • Solrosfröextrakt – skyddar mot fria radikaler, oxidativ stress och UV-strålar
 • Lavendel extrakt – främjar hårväxt av befintliga strån, balanserar oljeproduktionen i hårbotten, och stimulerar ny hårtillväxt.
 • Grönt te extrakt – antioxidant som förebygger kluvna hårtoppar och skyddar håret från att gå av
 • Hydroliserat veteprotein- naturligt protein som ger håret volym och fyllighet och samtidig glans och återfuktning
 • Olja från citronskal- sluter hårstrået och ger naturlig glans, Vitamin A och C skyddar skyddar antioxidativt mot stress.
 • Olja från pelargonblomma- ger håret glans och gör det mer hanterbart.
 • Nyponextrakt- rikt på vitamin C. Vitamin C är kännt för sina antiinflammatoriska egenskaper och verkar här lugnande på hårbotten.
 • Superoxiddismutas- ett enzym som bryter ned fria radikaler och skyddar färgen från att oxidera. Mer om Superoxiddismutas SOD kan du läsa här.

Angel Rinse Balsam innehåller bl.a. mangosmör, kokossmör, och olja från citronskal och ska ge håret glans utan tynga ner.

Angel Masque Inpackning skall masseras in i både hårbotten och i längderna. Den verkar återuppbyggande, volymgivande samt främjar hårtillväxten. Innehåller bl.a Quinoaprotein och bambuextrakt.

Body Mass Treatment tillhör PLUMPINGSERIEN och video till dessa hittar du HÄR. Body mass är en spray som man fördelar över hela håret när det är handdukstorrt, före styling. Denna magnifika produkt fick jag i håret för första gången hos frisören för två år sen då Kevin Murphy lanserades i Sverige och den ska då alltså verka på samma sätt som en ögonfransnäring fast för håret, alltså att hårstrånas livslängd förlängs samt att fler nya får chansen att växa ut snabbare. Superbra produkt!!

Kevinmurphy.com.au hittar man all info plus jättebra videos där Kevin Murphy själv demonstrerar sina produkter.

Shoppa skönhet på rea

Lämna en kommentar

fem × fem =