Har du smink som du inte vet vad du ska göra med? Släng inte!

Idag ska jag tipsa om hur du kan återanvända smink som du inte har någon användning för.

Den här fina kombinationen av ögonskuggor har legat i min sminkväska ett tag och jag har i ärlighetens namn aldrig använt den så som Isadora säkert hade tänkt. Det är fina färger och jag har ju trots allt lagt pengar på den, men lets face it, jag är helt enkelt inte en ”gå runt med rosa-lila ögon tjej”.  Har du också någonting liggandes hemma som du undrar varför du köpte från första början?

Det som jag vill tipsa om idag är att man behöver faktiskt inte slänga, tänk vad du kan ha den till istället.

Du kan antingen ta de skuggor du tycker om och kombinera med andra palletter eller så kan du göra som jag gjorde. De här skuggorna har jag gjort om till två superfina highlighters och en ljuvlig rosa rouge. De två ljusaste kan du fortfarande använda för att ljusa upp i ögonvrån eller under ögonbrynen men den smälter även in fantastiskt fint på kinderna, i pannan, på näsryggen m.m. Ta lite lite på fingertoppen efter att du applicerat din bas (dagcreme, foundation etc) och stryk/dutta där du vill highlighta.

Det går även att applicera med en puderborste och på samma sätt som du applicerar bronzer kan du ta tex både den guldfärgade och den rosa tillsammans, då många bronzers är just en blandning av toner i guld, rosa och brunt. Det gäller dock att vara försiktigt på handen så att det inte blir för mycket. Less is more.

Den rosa skuggan applicerade jag med fingrarna direkt ovanpå min dagcreme vilket gav effekten av ett kräm-rouge.

Så släng inte det första du gör, se vad du har i sminkväskan så kanske du kan spara en krona eller två! 🙂

Shoppa skönhet på rea

[products limit=”4″ columns=”4″ category=”rea” orderby=”rand”]

Lämna en kommentar

fem × fem =